Veerpoorttrap wordt omgetoverd in een regenboogtrap

Van onze redactie
2 juli 2015
De Veerpoorttrap, die de Waalkade met het centrum verbindt, wordt in de kleuren van de regenboog geschilderd. De ludieke actie ontstond naar aanleiding van een foto die de Nijmeegse singer/songwriter Janne Schra op Twitter plaatste.
Regenboogtrap
Op Twitter deelde Janne Schra een foto van een trap in Beiroet die in allerlei kleuren is geverfd. Zij stelde voor om dit in Nijmegen ook te realiseren. Het COC Nijmegen en homojongerenorganisatie Dito! ondersteunden haar oproep direct. Met steun van de gemeente Nijmegen is het idee uitgegroeid tot de aanstaande actie.
De trap wordt door inzet van meer dan honderd vrijwilligers in de kleuren van de regenboog geverfd. De regenboog(vlag) is het symbool van de homobeweging, maar ook van vredesbewegingen. Het aantal kleuren is in de loop van de jaren veranderd. Momenteel kent de vlag zes kleuren.
Mensen die als vrijwilliger mee willen helpen aan het verven of een andere bijdrage willen leveren kunnen zich inschrijven. Informatie hierover is te vinden via de Facebookpagina Aan het einde van de regenboog ligt de Waal (in Nijmegen).
De verfactie
Zondag 5 juli zal de trap omgetoverd worden in de regenboogtrap. Om 10.30 uur zal wethouder Helmer de eerste trede verven. Vrijwilligers gaan vanaf 11.00 uur met de overige treden aan de slag. Rond 16.00 uur zal de hele trap door de inzet van vrijwilligers naar verwachting omgetoverd zijn in de regenboogtrap.
Vanaf het dakterras van het naast de Veerpoorttrappen gelegen culturele centrum De Lindenberg zullen muzikanten optredens verzorgen. Verwacht wordt dat het een feestelijke dag wordt en er natuurlijk een mooie kleurrijke regenboogtrap ontstaat.

 

Dit bericht delen:

Advertenties