Ruim 100 deelnemers levende windmolen in Goffertpark

Van onze redactie
28 november 2015
Vanochtend verzamelden ruim 100 mensen zich in het Goffertpark om samen een levende windmolen uit te beelden. Hiermee vraagt Tour de Climat aandacht voor klimaat en duurzame vrede.
De windmolen werd gestart door burgemeester Bruls. De deelnemers vormden samen een levende windmolen, die vervolgens overliep in een vredesteken. Het geheel werd muzikaal begeleid door de Nijmeegse zanger Paul de Graaf. Hij bracht zijn klimaatlied ten gehore. Van de actie werden opnamen gemaakt met een drone.
‘De beelden stuurt Tour de Climat via social media naar Parijs; een boodschap voor alle wereldleiders die tijdens de klimaattop in Parijs zijn’, aldus mede-initiatiefnemer Yvonne Keijzers.
 
Plan B
 
De organisatie van Tour de Climat wilde aanvankelijk met 150 mensen afreizen naar Parijs, om daar mee te wandelen met een grote klimaatdemonstratie. Na de aanslagen in Parijs is deze demonstratie verboden en besloot de organisatie tot een Plan B in de Goffertweide.
 
Klimaattop
 
Tijdens de klimaattop in Parijs, waar de leiders van alle belangrijke grote landen aanwezig zijn, moet een wereldwijd klimaatakkoord worden afgesloten. Het klimaat verandert doordat er teveel CO2 in de atmosfeer zit. Daardoor wordt de aarde warmer. Die stijging is nu gemiddeld 0,9 graden. Maar als het zo doorgaat dan warmt de aarde meer dan 2 graden op en dan hebben wij als mensheid niets meer in de hand. Er komen dan wereldwijd meer overstromingen, periodes van extreme droogte en bosbranden. Vooral arme landen krijgen het zwaar. Het gevolg is dat steeds meer mensen naar het noorden zullen vluchten vanwege de klimaatverandering.
 

Dit bericht delen:

Advertenties