Staatssecretaris opent jongerenopvang Vince

Van onze redactie
2 april 2014
Aan de Ubbergseweg is vanmiddag in bijzijn van staatssecretaris Martin van Rijn en wethouder Bert Frings de nieuwe jongerenopvang Vince geopend. In het oude studiecentrum Vincentius a Paolo van de Paters Lazaristen worden vanaf nu 16 jongeren onder begeleiding gehuisvest.

Ook biedt het pand ruimte voor crisisopvang aan 8 personen en nachtopvang voor 10 jongeren. IrisZorg, de dienst die zich inzet voor mensen die grip op hun leven willen krijgen of houden met meer dan 10.000 cliënten, gaat het pand beheren.

De jongerenopvang was onder de naam SaM  tot nu toe gevestigd in Santa Maria, een oud klooster aan de Bredestraat in Nijmegen-West. Omdat die locatie niet meer voldeed en aanpassen en verbouwen te duur was, is gezocht naar een andere locatie. Die werd dus aan de aan Ubbergseweg gevonden.

In zijn openingsspeech gaf de wethouder aan dat niet de problemen maar de talenten je op de weg omhoog voeren. De staatssecretaris zag in het nieuwe Vince een voorbeeld voor het hele land. Circa 200 bezoekers waren bij de opening aanwezig waaronder de buurtbewoners die nauw betrokken worden om eventuele overlast in de buurt van de opvang tot een minimum te beperken.



Verslaggeving: Willem Spang 


Dit bericht delen:

Advertenties