NEC en HAN geven workshops bewustwording van voeding aan A1 en B1

Van onze redactie
3 april 2014
De A1 en B1 van de NEC/FC Oss Voetbal Academie kregen gisteren een reeks workshops om de bewustwording van voeding te verbeteren. NEC-fysiotherapeut Bart-Jan Lourens en een groep studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben de handen ineengeslagen om de kennis over voedingsproducten bij jonge voetballers te vergroten.
Bart-Jan Lourens is al een aantal jaren bezig om, samen met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, een leerlijn voeding te ontwikkelen waarin bewustwording centraal staat. Dit jaar heeft dit geresulteerd in een lesprogramma met twee workshops als kick-off. In één van de workshops krijgen de spelers van de B1 de opdracht om voor een beperkt budget een maaltijd samen te stellen in de supermarkt die ze voor of na de wedstrijd zouden kunnen eten.

Kookworkshop

De A1 spelers krijgen een kookworkshop van de chef-kok van het Sanadome. Hij brengt ze kennis bij over verschillende ingrediënten die belangrijk zijn in sportmaaltijden. De bijeenkomsten worden telkens bijgewoond door een tweetal studenten van de HAN en twee of drie spelers van de eerste selectie. Gisteren waren de NEC spelers Kalle Johnsson, Rens van Eijden en Tobias Haitz hierbij aanwezig.
 
Positieve beïnvloeding

Bart-Jan Lourens over het lesproject: “Het proces begint met het creëren van draagvlak. Voetballers willen weten waarom ze iets moeten doen, dus zoomen we in op wat voeding met je doet en waarom je het nodig hebt. We leggen uit waarom ze dat bruine broodje moeten eten na de training omdat daarin de koolhydraten zitten die ze nodig hebben. Kortom: we proberen de lifestyle van spelers positief te beïnvloeden.”
 

Dit bericht delen:

Advertenties