Nijmegenaren naar Blues festival in Zyfflich

Van onze redactie
26 april 2014
Op zaterdag 31 mei is het zover: de 11e editie van Blues in Zyfflich. In dit dorp wonen tegenwoordig veel Nederlanders, de meesten zijn afkomstig uit Nijmegen-Oost. Het samenleven van de ex-Nijmegenaren en de Duitsers heeft een vorm gekregen in een Euregio vereniging: Blues in Zyfflich.

Muziekfestival

Ooit is dit festival spontaan ontstaan doordat een aantal buren met elkaar een muziekavond organiseerden. Inmiddels zijn we toe aan de 11de editie van Blues in Zyfflich, waar vele Blues liefhebbers reikhalzend naar uitkijken. Het festival is altijd uitverkocht.
Woodstock in Zyfflich
Vorig jaar is ook Woodstock in Zyfflich geboren. Door financiele problemen van het dorpshuis ontstond het idee om aan de vooravond van Blues een tweede avond te organiseren. De opbrengst gaat in z'n geheel naar het beheer van het Dorpshuis. Op deze avond dreunt Zyfflich letterlijk en figuurlijk. Vorig jaar was de eerste editie een daverend succes door een uitzinnig publiek dat uitgedost meezong en danste op de hits uit de jaren zeventig. Aanvankelijk een eenmalige actie, maar op veler verzoek in de herhaling!
Vanwege het Euregio gevoel nodigt de organisatie ieder jaar bands uit de regio uit. Sinds enkele jaren is ook The Shuffle Houseband hierbij betrokken. Maandelijks spelen zij op de eerste zondag van de maand de sterren van de Bluesy hemel in café The Shuffle. Zondag aanstaande samen met gastmuzikant Bertus Borgers.
Op het Bluesfestival vormt deze band de jaarlijkse 'Bluessession-band'. Shuffle sessie muzikanten spelen op het tweede podium in de tent. Spontaan springen soms andere muzikanten het podium op en 'jammen' graag een nummer mee. Vorig jaar was Clemens van de Ven met band te gast, de Nijmeegse Juicers en Mike and the MelloTones. de beste Bluesact die Nijmegen rijk is. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar alweer de 11e editie.
Naast The Shuffle muzikanten is ook de regionale band ‘Mess Around’ te gast. Deze jonge band zal Zyfflich wakker spelen door het spits af te bijten van Blues in Zyfflich. Een band als vaandeldrager van de Jump & Jive op Amerikaans ambachtelijke wijze bereid. Deze sfeermakers, zeven heren en één dame, maken goed gearrangeerde Jumpin´ Jivin´ Rhythm & Blues. In 2013 is deze band genomineerd voor de Dutch Blues Awards. Mess Around, in de lokale pers ook 'de Nederlandse Roomful of Blues' genoemd. Een swingende openingsact.

Vanuit de regio wordt er opgeschaald naar een Internationaal niveau. The Hoax Tribute band: the Choax is te gast, net als DukeTown Slim uit Den Bosch. Uit Schotland komen de Nimmo Brothers, twee fenomenale gitaristen met een enorme strot.
Todd Wolfe, een geroutineerde zanger / gitarist uit New York, was ooit de muzikale soulmate van Sheryl Crow, maar is nu een graag geziene gast in Duitsland.
Een echte Amerikaanse Blues legende uit Chicago zal op het festival van zich laten horen begeleid door de Fossen/Struijk-band, top muzikanten van Nederlandse bodem.


Dit bericht delen:

Advertenties