Fakkeloptocht voor Beagles in proefdierenlaboratorium

Van onze redactie
4 april 2014
Bijna een jaar geleden werden door de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) 6 Beagles bevrijdt uit een hondenkennel in Escharen. De honden worden hier speciaal gefokt voor het proefdierenlaboratorium van MSD in Boxmeer. Om de bevrijding te herdenken organiseert ADC op woensdag 9 april een fakkeloptocht door Escharen. Voor Nijmegenaren die mee willen gaan is vanaf het centraal station gratis vervoer geregeld.

ADC-campagneleider Robert Molenaar: “Het is een dag met een dubbel gevoel. Aan de ene kant vieren we de vrijheid van de geredde Beagles, aan de andere kant worden nog steeds Beagles gebruikt in experimenten. Met deze fakkeloptocht herdenken we alle beagles die het niet gered hebben. Zij zijn gestorven op de operatietafel en als gevolg van de zware proeven die met ze werden gedaan  in het proefdiercentrum!”

Petitie

Om de Beaglebevrijders te ondersteunen is recent een landelijke petitie gestart, deze is hier te vinden: http://www.beaglebevrijders.org/

Heldendaad of misdaad?

Vijf actievoerders van ADC bevrijdden op 9 april vorig jaar zes honden, brachten deze in veiligheid en meldden zich de volgende dag bij de politie om zichzelf aan te geven. De actievoerders werden opgesloten en kregen een proces-verbaal. Inmiddels wachten  zij al een jaar op hun  rechtszaak. Een rechtszaak die zij zelf graag willen, omdat zij niets liever willen dan hun verhaal doen. Zij vinden het hoog tijd worden voor een rechtszaak met als halsvraag: heldendaad of misdaad?

Vervoer vanuit Nijmegen

Er rijdt gratis een bus (heen en terug) vanaf het centraal station in Nijmegen. Deze vertrekt om 17.15 uur: wel eerst opgeven via info@stopdierproeven.org

De organisatie zorgt voor rode overalls met de tekst ‘against animal testing’ achterop, fakkels en spandoeken. Er worden geen (nep) bontrandjes/jassen en UGG’s toegestaan tijdens de tocht en er mag ook niet gerookt worden omdat sigaretten op dieren worden getest. Verder zijn sociale hondenook welkom om mee te lopen.


Dit bericht delen:

Advertenties