Museumweekend: overal korting op toegangsprijs

Van onze redactie
4 april 2014
Dit weekend is het voor de veertiende keer museumweekend. Diverse Nijmeegse musea hebben speciale activiteiten georganiseerd.

Zo kunt u in dit weekend voor €1 een bezoek brengen aan museum het Valkhof. Voor de kinderen is daar het 'Juniorlab op de schop' waarin op een historische plek net buiten het museum naar het verleden gezocht wordt. Andere bezoekers kunnen deelnemen aan de rondleidingen over de Romeinen, de geschiedenis van Nijmegen of een inzicht krijgen in de Pop Art.

In het Natuurmuseum aan de Gerard Noodtstraat is naast de lopende exposities in het museumweekend te zien hoe dieren geprepareerd en opgezet worden.

In de Stratemakerstoren is zondag Thea van den Heuvel aanwezig om u
uitleg te geven over haar expositie die momenteel in het museum loopt. Thea van den Heuvel heeft als fotografe de bouw van de Oversteek vanaf het begin tot de opening gevolgd.

In Museumpark Orientalis zijn de bewoners weer thuis om u te laten genieten van hun diverse soorten thee en geven zij demonstraties in oude ambachten. Op zaterdag speelt theatergroep Kwatta voor kinderen vanaf 12 jaar de voorstelling 'Nathans Kinderen'.
 
Het Afrikamuseum heeft naast een Afrikaanse markt ook een workshop pindakaas maken.
Alle musea zijn tijdens het museumweekend met korting op de toegangprijs te bezoeken.



Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties