Amira op eerste plaats Album top 100

Van onze redactie
4 april 2014
De tienjarige zangeres Amira Willighagen, winnares van Holland’s Got Talent, voert deze week met haar debuutalbum Amira de GfK Dutch Album Top 100 aan. Daarmee is de op 27 maart 2004 in Nijmegen geboren Amira de jongste soloartiest die ooit op de eerste plaats in de Nederlandse albumlijst heeft gestaan.

Dat record was jarenlang in handen van Jan Smit, die in 1997 – als toen nog Jantje Smit – op elfjarige leeftijd de albumlijst aanvoerde met zijn debuutalbum Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen.

Op Amira’s in Engeland opgenomen debuutalbum zingt zij vrijwel uitsluitend klassiek aria’s. Daaronder ook O Mio Babbino Caro uit de Italiaanse opera Gianni Schicchi van Pucini waarmee Amira vorig jaar haar overdonderende entree maakte in Holland’s Got Talent. Haar auditie kreeg ruim twintig miljoen views op YouTube. Op 28 december 2013 won Amira met haar vertolking van Nessun Dorma uit Pucini’s opera Turandot de finale van Holland’s Got Talent. Dat deed zij op overtuigende wijze met meer dan vijftig procent van alle stemmen. Vanzelfsprekend staat Nessun Dorma ook op het album, net als haar versie van het populaire Avé Maria en het door Ennio Morricone gecomponeerde Nella Fantasia.

Het album is hard op weg richting goud. Met en deel van de opbrengsten financiert Amira de aanleg van een aantal speeltuinen in het township Ikageng bij het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom.


Dit bericht delen:

Advertenties