Heropening boekhandel Dekker van de Vegt

Van onze redactie
5 april 2014
Na een succesvolle crowdfunding, die in zes dagen een bedrag van € 150.000 opleverde, is het voor boekhandel Dekker vd Vegt mogelijk een doorstart te maken. Het bedrijf dat sinds 2006 tot de Selexyz groep behoorde en in 2013 fuseerde met de Slegte tot Polare Nijmegen, is vandaag door burgemeester Hubert Bruls geopend.

Op 24 maart werd Polare failliet verklaard, daardoor moest de Nijmeegse boekhandel voor korte tijd haar deuren sluiten in de Marikenstraat. Om een doorstart mogelijk te maken is het bedrijf losgekoppeld van het failliete Polare en gaat door als een zelfstandige onderneming. Daardoor kunnen er weer nieuwe boeken aangeleverd worden, iets wat de laatste maanden niet gebeurde door betalingsachterstand van Polare.

De burgemeester roemde het bedrijf dat al bijna honderd jaar verbonden is aan Nijmegen en zei blij te zijn dat de boekhandel nu weer bij de stad hoort. Na een kort optreden van stadsdichteres Marijke Hanegraaf knipten 'de winkeldochters', de dochters van de (oud) directeuren van Dekkers v.d. Vegt, samen met de burgemeester een lint door en is de doorstart een feit.



Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties