Topartiesten op het Kidsrights Gala 2014

Van onze redactie
6 april 2014
Gisteravond werd voor de tiende keer het Kidsrights Gala gehouden. Eén keer is het gala in Rotterdam gehouden, de andere negen keer in Concertgebouw de Vereeniging. Met een veiling, een diner en optredens wordt geld ingezameld voor de Stichting Kidrights.

De Stichting Kidrights werd in 2003 opgericht om op te komen voor kinderen en kinderrechten waar dan ook ter wereld. De Nijmeegse afdeling bestaat uit een tiental enthousiaste vrijwilligers die hebben gekozen voor projecten in de townships nabij Johannesburg.

Op het gala trad de Nijmeegse Amira Willighagen op die deze week met haar eerste CD op nummer één van de hitlijsten staat. Later op de avond trad Bløf op, eerder deze week kregen zij een Edison voor hun hele oeuvre. Burgemeester Bruls feliciteerde de stichting met hun tweede lustrum en sprak de wens uit bij de tiende Nijmeegse editie weer aanwezig te mogen zijn.
 
Beschermheer van Kidrights aartsbisschop Tutu sprak de zaal via een videoboodschap toe. De avond werd gepresenteerd door de ambassadeurs van de stichting Goede Tijden Slechte Tijden acteurs Caroline de Bruijn en Erik de Vogel. Vorig jaar bracht het benefietgala met 240 gasten het bedrag van € 381.220 op.


Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties