Het park was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog strategisch een belangrijke plek. Zowel de Duitsers als later de geallieerden hebben het park gebruikt voor de plaatsing van luchtafweergeschut. Ook was er een Engels kamp.
De gemeente Nijmegen heeft meer dan 3000 objecten opgegraven. In de bodem zijn naast oorlogsmaterialen zoals munitiekisten ook veel persoonlijke objecten gevonden. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels, bierflessen, onderdelen van een radio en kacheltjes. Deze objecten schetsen een mooi beeld van het dagelijks leven aan het front. Een aantal van deze objecten zal van 9 juni tot en met 29 augustus te zien zijn in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daarbij zal ook het archeologisch proces worden uitgelegd in tekst en beeld.
Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26, in het hartje van Nijmegen. Kijk voor actuele openingstijden op de website. Door de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Dat kan via de website of in de kapel door een reserveringsformulier in te vullen.
Val je in de coronarisicogroep en wil je een bezoek brengen aan de tentoonstelling? Neem dan contact op via info@hvdng.nl. Men zal in samenspraak buiten openingstijden een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek.
Het pand is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig bij je bezoek, neem ook dan contact op via eerder genoemd e-mailadres.