Harriët Tiemens nieuwe directeur Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Van onze redactie
22 juni 2021
Per 1 september aanstaande start Harriët Tiemens als directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Zij volgt Anne Joustra (interim directeur) op die vanaf 15 december 2020 de leiding had over de bouw en het inrichten van de organisatie.
Harriët Tiemens is momenteel werkzaam als wethouder van Nijmegen (Groen Links) en heeft duurzaamheid (klimaat en energie), wonen, mobiliteit, parkeren, groen en water in haar portefeuille. Ze is al jaren nauw betrokken bij de Groene Metropoolregio, zo ook in de rol als bestuurlijk opdrachtgever voor de opgave Verbonden regio. Vanaf 1 september gaat zij leidinggeven aan het regiobureau bestaande uit ongeveer 20 medewerkers. Ook vervult zij vanaf die datum de functie van secretaris voor het algemeen en dagelijks bestuur van de Groene Metropoolregio. Het algemeen bestuur bestaat uit de bestuurders van de 18 gemeenten.

Harriët Tiemens: 'Afgelopen jaren is er veel goed werk verricht, met als resultaat een vernieuwde samenwerking in onze Groene Metropoolregio. De komende jaren moeten we deze regio nationaal en internationaal verder op de kaart zetten en dan vooral op de terreinen waar we sterk zijn. Ik ben overtuigd van de noodzaak van regionale samenwerking, besteed hier al jaren een aanzienlijk deel van mijn tijd aan en wil me hier graag volledig aan wijden.'


Lucien van Riswijk (burgemeester Zevenaar en bestuurder Groene Metropoolregio): 'Met Harriët Tiemens hebben wij iemand gevonden die de regio tot in de haarvaten kent. Haar ervaring als wethouder in Rheden en Nijmegen zorgt ervoor dat ze goed weet wat er onder en boven de rivieren speelt, in kleine en grote gemeenten. Het doet ons bijzonder veel genoegen om Harriët te verwelkomen bij Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, waar ze een vliegende start kan maken met de uitvoering van onze regionale agenda.'

 

Groene Metropoolregio

Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is de opvolger van de regio Arnhem-Nijmegen en is op 1 januari 2021 van start gegaan. Het is een samenwerkingsverband waar 18 gemeenten werken aan een enorme uitdaging. Namelijk hoe om te gaan met groei van wonen, werken en mobiliteit, zodat er een balans gevonden wordt tussen levendige stedelijkheid en ontspannen leefkwaliteit: groene groei dus. Om dit te bereiken gaan zij aan de slag met vijf opgaven: Circulaire regio, Productieve regio, Ontspannen regio, Groene groeiregio en Verbonden regio. Daarnaast is er een regionale agenda opgesteld waarin de opgaven beschreven staan waar aan nu gewerkt wordt.


Dit bericht delen:

Advertenties