Jan Versteeg wint fotowedstrijd Vogelwerkgroep Nijmegen

Van onze redactie
9 april 2014
Voor alweer de achtste keer organiseerde Vogelwerkgroep Nijmegen de natuurfotowedstrijd ‘De Gouden Bevertak’. Deze wedstrijd is bedoeld om de natuur in en rondom Nijmegen letterlijk in the picture te zetten en biedt (amateur)natuurfotografen uit de regio een podium om hun werk aan een breder publiek te tonen. De hoofdprijs bestaat uit eeuwige roem en de felbegeerde Gouden Bevertak. Deze wisseltrofee is dit jaar gewonnen door Jan Versteeg uit Elst met een sfeervolle foto van Grote Zilverreigers in de ochtendmist van de Millingerwaard.

De winnaar is afgelopen zaterdag bekendgemaakt tijdens de officiële opening van de expositie in het Natuurmuseum Nijmegen. De jury roemde de winnende foto vooral om de serene sfeer en de emotie van rust die wordt opgeroepen. Het doet denken aan een Japans schilderij, een Zen-moment.
 
Alle 25 genomineerde foto’s zijn tot eind augustus te bezichtigen in het Natuurmuseum, waar ze zijn tentoongesteld op de eerste verdieping. Op de site van Vogelwerkgroep Nijmegen zijn alle ingezonden foto’s, maar ook de 25 genomineerde foto’s en het volledige juryrapport te bekijken.

Kijk op www.vogelwerkgroepnijmegen.nl
 
 


Dit bericht delen:

Advertenties