Liza Foppen wint goud, zilver en brons op British Open Synchroonzwemmen

Van onze redactie
15 april 2014
De Nijmeegse Liza Foppen, die in januari Nederlands Kampioen werd bij de senioren tijdens het NK synchroonzwemmen, heeft afgelopen weekend in het Engelse Sheffield drie medailles in de wacht weten te slepen.

Vier zwemsters van de Nederlandse KNZB-selectie synchroonzwemmen namen deel aan de British Gas Synchronised Swimming Championships 2014 / British Open 2014.  Zij lieten alle Britse zwemsters, junior of senior, ruim achter zich en elke Nederlandse deelneemster is daarmee nu Brits kampioen. De enige zwemsters door wie het viertal werd overtroefd waren twee Canadese deelneemsters.

Onder begeleiding van coach Evelien de Graaf en teammanager Irma Kok won het Nederlandse team in totaal 12 medailles. Het team bestaat uit Liza Foppen uit Nijmegen, Mirthe Kuperus uit Eindhoven, Margot de Graaf uit Amsterdam en Christina Maat uit Hoofddorp. Liza traint samen met Mirthe bij Cadans in Beuningen.

Medailles

Liza Foppen won brons op het onderdeel Duet vrije routine voor senior/junior. In de categorie Figuren-/techniekwedstrijd junior won zij zilver en samen met Mirthe Kuperus blonk het goud op het onderdeel Duet vrije routine junior.

Liza Foppen maakt ook deel uit van de Nederlandse selectie synchroonzwemmen en behoort tot de top vier van Nederland. Deze vier zwemsters zijn in training voor Rio en met de beste zwemsters probeert de KNZB zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen met een duet.

V.l.n.r. op de foto: Mirthe Kuperus, Christina Maat, Margot de Graaf, Liza Foppen, Evelien de Graaf (coach).
 


Dit bericht delen:

Advertenties