Grote voorjaarsschoonmaak voor winkelgebied Willemsweg

Van onze redactie
15 april 2014

Op verzoek van de winkeliers heeft de gemeente vanochtend een grondige schoonmaak op de Willemsweg gehouden. Oude fietswrakken werden verwijderd, het straatmeubilair en de stoeptegels werden grondig gereinigd en de hobbelige parkeervakken worden van gladder straatwerk voorzien.

Twee weken geleden ontvingen alle bewoners een brief met het verzoek hun fiets vandaag niet op de Willemsweg te plaatsen in verband met de reinigingswerkzaamheden. Alle fietsen en fietswrakken die er vanochtend stonden zijn weggehaald door de AFAC. De stoeptegels zijn met een hogedrukspuit gereinigd evenals alle prullenbakken.

De verlichting die midden boven de weg hangt zal ook worden aangepast. In de lampen zit nu een soort sfeerverlichting met een gelige gloed; hier zal een wittere lamp voor in de plaats komen om het veiligheidsgevoel ’s avonds te verhogen.

De gemeente maakt hiermee een gebaar naar de winkeliers toe. Iedere ochtend wordt de straat geveegd door DAR maar het blijft altijd een rommeltje. Wethouder Tankir , die een kijkje kwam nemen bij de werkzaamheden, benadrukte dat de winkeliers en de bewoners hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun eigen stoepje schoon moeten houden. Een aantal aanwezige winkeliers gaf aan de boel wel schoon te willen houden maar dat het soms onbegonnen werk is om het de hele dag bij te houden. ‘Mensen kopen hier iets, lopen ermee weg en gooien het afval een stuk verderop gewoon op de stoep weg’.

Ook het rommelige parkeergedrag wordt aangepakt. In principe is het al verboden om op het eerste stuk vanaf de hoek van de Willemsweg in de Genestetlaan te parkeren maar hier worden nog duidelijke verkeersborden voor geplaatst.


Dit bericht delen:

Advertenties