Uit met Pasen

Van onze redactie
16 april 2014
Pasen is traditioneel het begin van het toeristenseizoen. In en om Nijmegen zijn er dit lange weekend veel festiviteiten zowel binnen als buiten.

Zo kunt u in Museumpark Oriëntalis vanaf 6 uur ‘s morgens meereizen door het paasverhaal in een decor van kruiswegstaties, figuranten en vuurkorven met aansluitend een ontbijt in de Romeinse Herberg.

Bij het Afrikamuseum liggen maar liefst 1.000 eieren verstopt. Café Samson heeft op eerste paasdag een Rolling Stones coverband te gast en op tweede paasdag is de paashaas in speeltuin de Leemkuil op bezoek. Het hele weekend is er kermis op het Kelfkensbos en diverse restaurants hebben paasbrunches.

Op tweede paasdag is het koopzondag met de paasmarkt in het centrum van Nijmegen.

Wie geen zin heeft in de Woonboulevard kan op maandag terecht in Nijmegen-Oost. Daar vindt vanaf drie uur de jaarlijkse jazztafette plaats. Easter Jazz 2014 biedt een keur van artiesten op acht locaties die vijftien optredens verzorgen. De Stadsschouwburg biedt tweede paasdag een peuterfestival aan waar de allerkleinsten kunnen ravotten in een oerwoud van exotische bomen en planten.

Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties