Nijmegen Oost in de ban van jazz op tweede paasdag

Van onze redactie
18 april 2014
Op maandag 21 april vindt de volgende editie van het Easter Jazz Festival plaats. Easter Jazz, voorheen bekend als 'East of Eastern' is al jaren een traditie in Nijmegen Oost. Dit jaar slaan acht kroegen de handen ineen en geven de ruimte aan de 15 jazzacts. De 'jazz-tafette' start om 15:00 uur, passe-partouts kosten ‚€7,50 per stuk.
Zoals altijd bestaat het programma uit een mix van lokaal talent, nationale bekendheden en internationale acts. Acts als Artvark met John Buijsman als verhalenverteller en Nederlandse top saxofonisten Rolf Delfos, Bart Wirtz, Mete Erker en Peter Broekhuizen geven het festival gestalte.
Jazzformatie BRUUT! Speelt superjazz: een combinatie tussen jazz, rock en boogaloo.“

We brengen de jazz naar de mensen. We kiezen daarom voor een toegankelijk programma, zonder concessie te doen aan de kwaliteit.” aldus André Overbeek, eigenaar van café Trianon en verantwoordelijk voor het festival. “Het is dan ook een van de meeste veelzijdige kroegenfestivals van Nijmegen”.

Dit jaar wordt er daarnaast meer de rand van de jazz opgezocht. Zo staat de Amerikaan Stanyos Young in The Shuffle. Young maakt ultra funky, progressieve en energieke muziek: een mix van jazz, neo-soul, funk, hip-hop met een vleugje klassiek. The Blazin’ Quartet zoekt op zijn eigen manier de grenzen op door het mengen van jazz met elektronica, Balkanritmes en serene Zweedse klanken.“

Het Easter Jazz festival past goed bij Nijmegen Oost” stelt Martien Evers, eigenaar van Meesterschenkerij Café Jos. “De sfeer, de muziek en de mensen hebben er voor gezorgd dat deze traditie elk jaar voortduurt.”

Easter Jazz wordt zonder subsidie opgezet en door middel van goede samenwerking van de verschillende kroegen is het mogelijk een vooruitstrevend jazzfestival neer te zetten. De deelnemende kroegen zijn: Bruut, Café Jos, De Kroon, Proeflokaal Beij Ons, The Shuffle, ’t Haantje, Café  Het Centrum en Trianon. Drie maal per jaar slaan zij de handen ineen om gezamenlijk een muziekfestival neer te zetten met uiteenlopende thematiek. In november vindt jaarlijks het smartlappenfestijn ‘De Troost van Oost’ plaats en een ode aan de grote muziekhelden met de ‘Tribute in Oost’ in februari.

Dit bericht delen:

Advertenties