Brug Meertje is geplaatst

Van onze redactie
2 november 2013
Vanochtend vroeg om 07.00 uur is na het uitstel van gister begonnen met het in hijsen van 'De Ooijpoort'. Het is voorspoedig verlopen en de brug over het Meertje is een feit. Rond 11.00 uur lag de nieuwe brug op z'n plaats.

De 62 meter lange voetgangers brug is met uiterste precisie geplaatst. Ondanks de vertraging door wind en een te lage waterstand, is het vandaag uiteindelijk allemaal gelukt. De kraan is gisteravond en vannacht opgebouwd en heeft de klus volgens schema geklaard. Ondanks dat het schip, waarmee de brug is gekomen, even vast zat door een iets te lage waterstand.

Aankomende week zal de afwerking, zoals het plaatsen van de leuning, verder plaatsvinden. De datum van de officiële opening is nog niet bekend.    

De Ooijpoort is gerealiseerd in goede samenwerking met Staatsbosbeheer en medegefinancierd door de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer, verbindt de oostelijke Waalkade met de Ooijpolder/Stadswaard en slaat daarmee letterlijk een brug tussen stad en natuur. De verbinding is ook van wezenlijk belang voor ‘De Bastei’, het toekomstige natuur- en cultuurcentrum in de Stratemakerstoren. De ranke, smalle wandelbrug heeft alleen trappen. Fietsers en brommers kunnen geen gebruik maken van de verbinding.


Dit bericht delen:

Advertenties