Marechaussee bevrijdt gijzelaar tijdens spectaculaire oefening VIDEO

Van onze redactie
18 april 2014
De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) kwam vanmiddag in actie tijdens een oefening op de Waal. Een ontvoerde VIP (zeer belangrijk persoon) was gegijzeld op de Pannenkoekenboot en moest van boord gehaald worden.
Scenario:
Het team van de BSB begeleidde de VIP op een helikoptervlucht. Vanaf de landing in Malden werd die persoon met speciale voertuigen vervoerd naar de controlepost van Rijkswaterstaat aan de kop van het Maas-Waalkanaal. Hier ging de VIP aan boord van de Pannenkoekenboot. Op de boot werd de VIP gegijzeld en kwam de BSB in actie. Met een helikopter werden de leden van de BSB via een lijn aan boord gebracht. De VIP werd bevrijd en via een speedboot van boord gehaald. Missie geslaagd.
Geheim:
De BSB is een speciale eenheid binnen de Koninklijke Marechaussee en de oefeningen vinden altijd in het geheim plaats. Twee keer per jaar treden de arrestatie- en bevrijdingsteams naar buiten. De BSB-teams worden ingezet voor de beveiliging van leden van het Koninklijk Huis, topmilitairen en politici. Ook worden leden van de BSB ingezet in arrestatieteams in gevaarlijke situaties.

Dit bericht delen:

Advertenties