Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
20 april 2014
In onze rubriek 'Nijmegen Toen en Nu' plaatsen we een foto van 'toen' en een foto van 'nu' vanuit hetzelfde perspectief. Aangevuld met informatie over de betreffende locatie. Vandaag het Goffertpark.
Het Goffertpark dankt haar naam aan een man van grote omvang, een goffert, die rond 1740 op de plaats woonde waar nu het park ligt. 
Voor de opening van het Goffertpark 75 jaar geleden was al heel wat werk verzet. In het kader van de werkverschaffing waren er ruim 160 werklozen met schop en kruiwagen in de weer geweest om voor het stadion een kuil van 6 meter diep te graven. Maar liefst 600.000 kubieke meter zand zijn op die manier verplaatst. Aan die onmenselijke klus heeft het Goffertstadion zijn bijnaam 'de Bloedkuul' over gehouden. Prins Bernard opende het stadion op 8 juli 1939.
Het Goffertstadion is sinds 1945 de thuisbasis van NEC en met toen 29.200 plaatsen één van de grootste stadions van Nederland. De Goffertwei wordt veel gebruikt als circus- en evenementen terrein. The Rolling Stones, Coldplay, Red Hot Chillipeppers zijn enkele van de grote namen die hier hebben opgetreden. Zaterdag wordt er de eerste Koningsdag gevierd in de traditie die we kennen van Koninginnedag.

Verslaggeving: Willem Spang
Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen.

Dit bericht delen:

Advertenties