Expositie Kracht in kleur in Valkhof museum

Van onze redactie
20 april 2014
In Museum het Valkhof is gistermiddag de tentoonstelling 'Kracht in kleur' geopend. De expositie toont meer dan 100 werken uit de privéverzameling van het echtpaar Van Mulukom.
De verzameling toont een overzicht uit de naoorlogse kunst waarin vooral aandacht besteedt wordt aan werken van kunstenaars uit Nederland en België.  
De collectie omvat vroege werken van Cobra prominenten waaronder Karel Appel. 'De Amsterdamse Limburgers' en 'Nieuwe Figuratie' zijn naoorlogse kunststromingen waarvan werken zijn opgenomen in de tentoonstelling. Het Valkhof laat ook een impressie zien van het leven van het verzamelaarsechtpaar.
Om ervoor te zorgen dat de collectie bij elkaar blijft is de verzameling onder gebracht in de stichting HL Art Foundation. Henk van Mulukom kondigde in zijn openingspeech aan dat de gehele privécollectie in langdurige bruikleen naar Museum het Valkhof gaat. 
De expositie loopt tot en met 24 augustus. Museum het Valkhof heeft een publicatie van de tentoonstelling samengesteld met daarin een interview met het echtpaar Van Mulukom.
Het Valkhof is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Op maandag is het museum gesloten (tweede paasdag wel open).
Foto: Het echtpaar Van Mulukom en wethouder Henk Beerten tijdens de opening van 'Kracht in kleur'.
 
Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties