Asieldier van de week

Van onze redactie
26 april 2014
Er zijn in Nijmegen diverse dierenhulporganisaties actief die verschillende soorten huisdieren opvangen die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Iedere week wordt hier een dier speciaal onder de aandacht gebracht. Deze week zijn het de cavia's Jut en Jul van de Dierenambulance Nijmegen, oftewel de DAN.
De twee mannetjescavia’s werden 3 weken geleden in een bos gevonden. Ze zijn daar gedumpt en zaten helemaal vol met teken. Inmiddels zijn ze klaar om naar een nieuw huisje te gaan, het liefst samen want het stel van ongeveer 4 maanden oud kan het erg goed met elkaar vinden.
Wilt u liever een kortharige cavia? Die zijn er ook: in de opvang zitten nog 10 andere cavia’s die ook een nieuw huis zoeken. Samen met meer dan 20 konijnen, 9 tamme ratjes en 11 hamsters bevolken zij de opvang die momenteel al vol zit terwijl het vakantieseizoen nog moet beginnen.
Alle dieren zijn tegen een vrijwillige donatie af te halen. Behalve de konijnen; hiervoor wordt een vergoeding gevraagd omdat deze allemaal ingeënt zijn. De vrouwtjeskonijnen kosten € 15,- en de mannetjes, die allemaal gecastreerd worden, kosten € 17,50.
Bij interesse graag even mailen naar: info@dierenambulancenijmegen.nl . U kunt hier meer informatie krijgen en een afspraak maken om de dieren te komen bekijken op woensdag, - of zaterdagmiddag.
 

Dit bericht delen:

Advertenties