Open dagen moskee Bottendaal

Van onze redactie
8 mei 2014
De Eyüpsultan moskee in Bottendaal houdt na het succes van vorig jaar weer open dag. Op 9, 10 en 11 mei is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.
De moskee werd 1977 geopend door Turkse immigranten en wordt nu beheerd door de Islamitische Stichting Nijmegen (ISN). Tijdens de open dag wordt er uitleg gegeven over de koran, over de geschiedenis en de rituelen hiervan. In groepjes worden er rondleidingen gegeven en worden vragen beantwoord. Mocht u meer willen weten: er zijn gratis boekjes verkrijgbaar over de koran met een korte uitleg over de basisprincipes.
Medewerker Eser Senturk vertelt: ‘De ISN wil graag laten zien dat zij al 37 jaar deel uitmaakt van de Nijmeegse samenleving en ook een actieve rol daarin vervult. Wij nodigen daarom iedereen van harte uit om te komen. De politieke partijen zijn uitgenodigd maar ook de brandweer en politie bijvoorbeeld.’
De moskee is op deze dagen geopend van 10 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. Er zijn ontzettend veel Turkse hapjes te koop, ook veel vegetarische, allemaal vers en op authentieke wijze bereidt. Op de braderie zijn onder andere souvenirs en handwerk te koop en voor de kinderen staat er een groot springkussen.
 
Open dagen: 9-10-11 mei. Tijd: 10-20 uur. Vondelstraat 9, 6512 BB, Nijmegen
 

Dit bericht delen:

Advertenties