Chihuahua wandelclub wegens doodgebeten hondje

Van onze redactie
11 mei 2014
Afgelopen donderdag werd in Neerbosch-Oost een Chihuahua doodgebeten door een losgeschoten Staffordshire terriër. De Staffordshire terriër werd uitgelaten door een kennis van de Wijchense eigenaar toen het dier zich los wist te rukken.
Twee honden werden gebeten door de hond. Eén hond liep een bijtwond aan zijn oor op, de andere hond, een Chihuahua, overleefde de aanval niet. De eigenaar van de twee aangevallen honden heeft aangifte gedaan en de dierenpolitie heeft de zaak verder in onderzoek.
Traumatische ervaring
Wilma Haring, eigenaresse van twee Chihuahua’s, maakte vijf jaar geleden hetzelfde mee. ‘Het is een ontzettend traumatische ervaring om te zien hoe je hondje doodgebeten wordt. Ik heb zelf grote honden gehad maar ik ben nu ook heel bang voor grote honden geworden.’ Wilma liep met haar hondje, een Yorkshire Terriër, op een honden losloopplaats. Een grote herder greep haar hondje zomaar en verwondde het zo ernstig dat de dierenarts niets meer kon doen en het diertje moest laten inslapen. De eigenaar van de herder heeft wel alle onkosten vergoedt.
Nijmeegse Chihuahua Wandelgroep 
Wilma heeft nu twee Chihuahua’s en durft niet meer zomaar ergens te gaan wandelen. Daarom is ze 3 maanden geleden op Facebook een Nijmeegse Chihuahua Wandelgroep begonnen waar Chihuahua eigenaren elkaar kunnen leren kennen. ‘We plannen nu wandelingen met elkaar. Dan kunnen de hondjes ook met elkaar spelen. Het zijn hele tere beestjes, tijdens het spelen met een grotere hond kunnen ze ook uit onhandigheid gewond raken. Het is ontzettend leuk om de hondjes in zo’n groep te zien spelen. Als er mensen zijn die bij onze club willen met hun Chihuahua zijn ze van harte welkom. Ook andere kleine rassen zijn welkom, als de hond maar niet meer dan 4 kilo weegt’
Als u zichzelf op wilt geven voor de groep stuur dan even een mail naar onze redactie: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl .  Wij sturen de aanmelding voor u door.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties