Van Berchenstraat wint nationale energiebesparingactie

Van onze redactie
10 mei 2014
Vandaag vindt het Nationale HIER Klimaatstraatfeest plaats. De tien winnende straten van de grootste energiebesparingwedstrijd van Nederland sluiten de competitie feestelijk af met hun eigen straatfeest. De Van Berchenstraat in Nijmegen eindigde op de achtste plaats en viert het feest mee.
De Van Berchenstraat organiseerde in totaal 34 energiebesparende burenacties en liet daarmee 2317 andere straten achter zich. De straat won een feestbudget van  500 euro. De 23 deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest in de Van Berchenstraat organiseren een buurtbarbecue om hun overwinning te vieren.
Met het HIER Klimaatstraatfeest besparen buren energie en geld. Alleen al met energiezuinige apparaten kunnen Nederlanders tot honderden euro’s besparen. Om snel inzicht te krijgen in de besparingsmogelijkheden ontwikkelde HIER een tool.
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van het HIER Klimaatbureau, een stichting die heel Nederland wil betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. HIER is positief, oplossingsgericht en juicht alle stappen in de goede richting toe.
 

Dit bericht delen:

Advertenties