Feest in Laauwik: Portaal levert nieuwbouw op

Van onze redactie
11 mei 2014
Volgende week zondag 18 mei is de feestelijke opening van de nieuwbouw aan de Frankrijkstraat. Portaal bouwde hier 68 appartementen met allerhande voorzieningen op de begane grond. Om dit te vieren is er een gezellige markt met ondernemers, organisaties, instellingen en actieve bewoners uit de Waalsprong. Er is van alles te doen voor jong en oud; een springkussen, een ritje maken op een pony of in een bouwkraan van Heijmans op hoogte uitkijken over de wijk. Daarnaast wordt de nieuwe naam van het buurtstation officieel onthuld.
Aan de Frankrijkstraat hebben zich inmiddels de Jan Linders, Ami-kappers, Plaza Laauwik, en het buurtstation voor zorg- en welzijnsinstellingen gevestigd. Bovenop deze voorzieningen bevinden zich 68 woningen om een ruime binnenplaats. Daarvan zijn 17 woningen op de 4e verdieping voor cliënten van zorgorganisatie Zozijn, hier wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel. Met de voorzieningen en woningen draagt Portaal bij aan het wonen in Waalsprong en aan een prettig leefklimaat. 
De feestelijkheden zijn van 13.00 tot 17.00. Rondom het gebouw is van alles te doen voor jong en oud. Om 13.15 uur is de officiële opening van het gebouw en de onthulling van de naam voor het buurtstation, een ontmoetingsplek in Nijmegen Noord voor zorg en welzijn. Vanuit deze plek werken RIBW Nijmegen en Rivierenland, Pluryn, Tandem welzijnsorganisatie Nijmegen, NIM Maatschappelijk Werk, de Driestroom, Dichterbij, Swon het seniorennetwerk, ZZG zorggroep, Stichting Zorgcentra Betuweland, MEE Gelderse Poort en de gebiedsbeheerder van Portaal. Ook zij houden deze middag open huis. Het is de bedoeling dat dit buurtstation een servicepunt wordt voor en hopelijk ook door buurtbewoners.
Waalsprong
Portaal bouwt mee aan de Waalsprong. De komende jaren neemt Portaal volgens afspraak met de gemeente 200 kavels af in de waalsprong. De eerste locatie is het innovatieve niaNesto in de wijk Nijland. De16 energienotaloze huurwoningen die Portaal hier bouwt worden eind mei allemaal opgeleverd en verhuurd.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties