Oude Splendorfabriek opent in nieuw jasje

Van onze redactie
1 juni 2014
Op zaterdag 7 juni opent burgemeester Bruls officieel de oude Splendorfabriek aan de Sint Annastraat. Tevens vindt de onthulling van het nieuwe Splendorfabrieklogo plaats.
Wat is de Splendorfabriek?
In 2012 ontstond het idee om de voormalige Splendor gloeilampenfabriek nieuw leven in te blazen. Dit plan werd met veel enthousiasme ontvangen. Het pand uit 1919, gelegen in het hart van Nijmegen, aan de Sint Annastraat, werd volledig gerenoveerd. Eerder werd de fabriek door de gemeente Nijmegen al bestemd als broedplaats voor kleine bedrijven en werden er verschillende werkruimtes gecreëerd. De Splendorfabriek is inmiddels een geliefde werkplek voor allerlei soorten bedrijven.Het zijn er inmiddels meer dan 70, variërend van kunstenaars tot programmeurs en van autobedrijf tot ontwikkelingshulporganisatie, de diversiteit is er dus heel groot. 
De samenwerking tussen de eigenaars en de huurders heeft ervoor gezorgd, dat het er gonst van de bedrijvigheid en creativiteit als nooit tevoren.  De voormalige eigenaar Philips verleende officieel toestemming om deze nieuwe naam te gaan voeren. Alles is helemaal klaar om de Splendorfabriek te presenteren aan Nijmegen en de deuren open te stellen voor een kennismaking. Men is erg trots op de manier waarop er invulling hebben is aan het oude fabriekspand en hoe het is uitgegroeid toe een inspirerende en laagdrempelige verzamel- en ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers. 
Uitnodiging
De heropening van de Splendorfabriek is op zaterdag 7 juni. De inloop start om 12:00 uur en vindt plaats aan de Sint Annastraat 198. Iedereen is welkom om de fabriek te komen bekijken. De ondernemers van de Splendorfabriek zullen hun deuren open stellen, er zijn hapjes en drankjes aanwezig, en vinden er verschillende workshops, exposities en andere activiteiten plaats. Meer informatie is te vinden op de website of op Facebook.


 
 

Dit bericht delen:

Advertenties