Nijmeegse Sportprijzen uitgereikt

Van onze redactie
10 mei 2014
In de Jan Massinkhal zijn gisteravond de Nijmeegse Sportprijzen 2013 uitgereikt. Uit drie genomineerden per categorie werd atletiekvereniging Cifla winnaar bij de teams. Bij de gehandicapte sporters werd Laura de Vaan (handbiken) de sportvrouw van het jaar. Op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 won ze een bronzen en een zilveren medaille.
In de categorie individuele sporters ging de eer naar hardloopster Susan Kuijken die vorig jaar een Nederlands Record op de 2000 meter liep in 5.38,37. De sportprijs voor het jeugdteam ging naar de hockeyers van NHMC B1.
Grote winnaar van de avond was zwemvereniging Aqua-Nova '94 met maar liefst drie prijzen. In de categorie Jeugdsportprijs individueel won Nyls Korstanje.Hij zwom in 2013 een Nederlands record op de 50 meter vlinderslag (26.41) en verbrak het Nederlands Record van Pieter van Den Hoogenband  100 meter vrije slag junioren. De  Sportinitiatiefprijs was ook voor de zwemvereniging terwijl oud-hoofdtrainer Henny Furer de Ouvre Award 2013 in ontvangst mocht nemen.


Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties