Zamani wint bokswedstrijd overtuigend met 3-0

Van onze redactie
11 mei 2014
Na het succes van de wedstrijd vorige week in Rijswijk vertrok bokser Milad Zamani samen met zijn trainers en supporters van de Nijmeegse Boksvereniging NABA gistermiddag naar Almelo, waar voor de 3e keer het East Diamond Boksgala werd gehouden. Dit internationale boksgala staat bekend om zijn volle programma met bekende boksers en toptalenten uit Nederland en Duitsland.
Milad (19) nam het op tegen de talentvolle Malek Ezzeldine uit Gronau in de goed gevulde IISPA hal. Deze A-partij in de 75kg klasse begon onder enthousiast gejuich en aanmoedigingen van het publiek. De partij begon goed met een snelle mooie eerste ronde waar beide boksers duidelijk elkaar nog aan het uitproberen waren, maar  mooie en vooral technische acties te zien waren. De ronde ging gelijk op en zo zag de jury dat ook. In de 2e ronde lag het tempo wat hoger en was te zien dat de Duitser wat moeilijkheden had met de snelle en felle tegenacties van de Nijmegenaar. In de derde en laatste ronde was nog duidelijker te zien dat Ezzeldine moeite had het snelle tempo van Milad bij te houden, aan het einde van de ronde kon de Duitser niet meer, na een flinke aanval met een paar goede treffers spuugde hij zijn bitje uit en voordat hij de 8 tellen van de scheidsrechter had geïncasseerd zat de ronde er al op. De uitslag werd 3-0 voor Milad Zamani. 
Een hele mooie overwinning voor Milad die hiermee 26 van de 37 wedstrijden winnend af wist te sluiten. Een super resultaat waar zowel Milad als Naba trots op zijn. Milad gaat deze week weer hard aan het werk tijdens de trainingen van NABA in het Willemskwartier waar hij wordt vergezeld door zijn teamgenoten Elaige Camara en Gijs Onstenk die volgend weekend samen vertrekken naar de Jubileum wedstrijden Boxing in Delftzijl.
 
Verslaggeving: Wendy Schrievers

 
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties