SCH bestuur start onderzoek naar incident met scheidsrechter

Van onze redactie
13 mei 2014
Het bestuur van SCH is een onderzoek gestart naar het incident dat heeft plaatsgevonden bij De Trekvogels tijdens de wedstrijd Trekvogels 9 - SCH 4 van afgelopen zaterdag. Na onenigheid en een woordenwisseling over een beslissing werd de 70-jarige scheidsrechter door een SCH speler in zijn nek gegrepen, bespuugd en op de grond gegooid.
Hangende het interne onderzoek naar deze kwestie is de betreffende speler geschorst. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek zullen passende maatregelen worden getroffen en zou besloten kunnen worden de betreffende speler voor royement voor te dragen bij de algemene ledenvergadering.
Er is op bestuurlijk niveau overleg tussen Trekvogels en SCH met als doel de relatie tussen de zusterverenigingen open en goed te houden. Bij beide verenigingen heerst het besef dat het een individuele actie van een individuele speler is en dat er geen sprake is van een collectief exces. Ook met de KNVB voert SCH overleg over deze kwestie. Het bestuur van SCH betreurt het voorval ten zeerste en benadrukt dat dergelijk gedrag niet te tolereren valt en zal dan ook proactief optreden indien onverhoopt in de toekomst nogmaals dergelijk gedrag voor zou vallen.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties