Nijmegen in 2045 energieneutraal

Van onze redactie
14 mei 2014
De stadsregio Arnhem Nijmegen stelt een bijdrage van ‚€ 60.000 beschikbaar voor het opstellen van een bedrijfsplan voor het bedrijventerrein TradePort Nijmegen-West (TPN-West). Binnen drie jaar wil het TPN-West het fossiele brandstofverbruik met 10% verminderen. Dat levert een besparing op van anderhalf miljoen euro en vermindert de uitstoot van CO2 met 600.000 ton. Het streven is om binnen 10 jaar 30% energie te besparen.
In het bedrijfsplan wordt gekeken naar de mogelijkheden van windenergie, zonnepanelen en aansluiting op het warmtenet. Ook de mogelijkheden van het onderling uitwisselen van energie tussen de bedrijven op het terrein zal onderzocht worden. 
Het project TPN-West energieneutraal is onderdeel van het cocreatie proces Power2Nijmegen waarbinnen bedrijven en instellingen in de stad gezamenlijk werken aan plannen en projecten om van Nijmegen een energieneutrale stad te maken. TPN West energieneutraal kan daarin een flinke stap betekenen, want de bedrijven op het bedrijventerrein nemen ongeveer 15% van het totale Nijmeegse energieverbruik voor hun rekening.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties