Radboud universiteit viert 91ste verjaardag

Van onze redactie
16 mei 2014
De Radboud universiteit vierde gisteren het 'Dies natalis'. Dat betekent geboortedag in het Latijn. De Katholieke Universiteit Nijmegen werd op 17 oktober 1923 opgericht. Ooit is besloten de verjaardag te verplaatsen naar het voorjaar in verband met buitenactiviteiten.
Na de eucharistieviering in de studentenkerk volgde een academische zitting in Concertgebouw de Vereeniging. De Engelse theoloog doctor Rowan Williams ontving het eredoctoraat van de Radboud Universiteit. Ook werden twee medewerkers en een studente in het zonnetje gezet; wiskundestudente Tessa Matser ontving de Studentonderscheiding. De universiteitspenningen in brons gingen naar Rob Cuppen van het sportcentrum en naar Henk de Jager voor zijn inzet binnen de universitaire medezeggenschap. 
Rector magnificus Bas Kortman maakte tijdens de zitting zijn afscheid bekend. De hoogleraar Burgerlijk recht was sinds 2007 rector en zal terug keren in zijn oude discipline. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend, wel dat de rectoraatsoverdracht zal plaatsvinden op 17 oktober.
De dag werd afgesloten met Radboud Rocks aan de voet van het Erasmusgebouw. Straattheater, DJ's, een demonstratie van oldschool barbiers The Barberstation en de Loco-Loco Discoshow wisten medewerkers en studenten op een aangename manier te vermaken. Maar de meeste bezoekers kwamen toch voor Tessa Rose Jackson, the Kik en Miss Montreal.
 
Verslaggeving: Willem Spang
 

Dit bericht delen:

Advertenties