Weinig krachtsverschil tussen NEC en Groningen!

tekst John Vrolijks | Fotograaf: Broer van den Boom & John Vrolijks
26 augustus 2022

Op vrijdag 26 augustus was het om 20.00u NEC - Groningen in een uitverkochte Goffert.

We starten vandaag met Cillessen, Van Rooij, Iván Marquez, Kramer en Souffian El Karouani in de achterhoede. Op het middenveld Schöne, Tannane en Proper en in de voorhoede Tavsan, Bruijn met Duelund. Lindehout is de scheidsrechter van dienst tegen een Groningen dat na 3 wedstrijden 4 punten heeft. Wij hebben er 3 maar met één wedstrijd minder. Het wordt na de uitoverwinning in Volendam tijd voor de eerste thuisoverwinning. Na 1 minuut stilte voor de overleden oud NEC-er Tinie van Reeken - Let’s go! Na 1 minuut schiet Tannane op de keeper vanaf de rand 16. Wat een begin!

In de 2e minuut komt Van Rooij aan de rechterkant, na 2x een 1-2, bijna door. In de 5e min schiet Duelund van de linkerkant net naast! Wat een prima start! Maar in de 8e min is er een goede save van Jasper nodig op een Groningen aanval. Die komen nu ook in de wedstrijd. In de 12e min is er de eerste corner voor Groningen en 17e min voor ons maar zonder gevolgen. In de 23e min is er een hard schot van Tannane van wel 20 meter uit een rebound maar de keeper pakt.

We moeten agressiever worden want Groningen bepaald nu meer het spel. Een vette ingooi van van Rooij gevold door een prima kopbal van Duelund redt de Groningen keeper met vingertoppen!! In de 36e min schiet Groningen naast evenals 3 min later. In de 42e min schiet Duelund naast. We gaan met 0-0 de rust met 2 gelijkwaardige ploegen. - In de 48e min is er een corner na  een Tannane actie maar zonder gevolg. In minuut 51 is er een Groningen kans maar die wordt goed verdedigd. In de 54e min redt Cellissen met de voeten! Dat was close. In de 56e min is er een corner dankzij Tavsan.

Dan komt er geel in de 58e min voor Groningen omdat Duelund te hard wordt aangepakt. Ook in minuut 63 is er geel. Nu voor Tannane en Groningen. Komt er wat meer vuur in de wedstrijd?! In de 67e min is er een goed schot voor Groningen. Bruijn gaat eruit voor Pedro Marquez. Die komt een minuut later alleen voor de keeper maar mist! Wat een mega kans!! In de 73e minuut is er een corner voor ons maar daaruit komt niks. We worden wel sterker! En dan in de 74e min krijgt Groningen een vrije trap op de rand 16. Wow Duarte Groningen maakt 0-1 en knalt de bal rechtstreeks in de kruising. Dat is een domper!

In de 79e minuut gaat Proper eruit voor Cissoko. In de 80e min legt Tavsan de bal goed terug op Schöne maar die schiet hoog over. In minuut 82 komt Pedro Gasquez weer voor de keeper maar weer wordt het niks. Wat mist die toch veel kansen. In de 84e minuut is er een corner door Cissoko maar keeper pakt de Kramer kopbal. Via De nieuwe linksbuiten komt er meer dreiging!

En jawel hoor! Cissoko scoort in de 89e min na de 3e geweldige pas van Tannane! Het is terecht 1-1! We krijgen 4 min extra en kunnen dus nog winnen! Maar gelukkig redt Cellissen weer in de 92e min. Zo is 1-1 wel de verdiende uitslag voor beide ploegen. We hebben 3 gespeeld en 4 punten en doen in de grote middenmoot goed mee! En de verwachtingen nemen toe.