Veroorzaker dodelijk ongeval Traianusplein bestraft

Van onze redactie
16 mei 2014
Een 61-jarige man uit Nijmegen is door de rechtbank voor het veroorzaken van een verkeersongeval in september 2013 veroordeeld tot het verrichten van een taakstraf van 240 uren, betaling van een geldboete van ‚€ 1.000 en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 24 maanden waarvan 18 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.
Oranje
De man heeft, toen hij bij het naderen van de kruising van het Keizer Traianusplein en de Nieuwe Ubbergseweg zag dat het verkeerslicht oranje licht uitstraalde, niet geremd om zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Maar in plaats daarvan heeft de man zijn snelheid verhoogd, is het verkeerslicht voorbij gereden en is aangereden tegen de overstekende fietser, die groen licht had. De fietser is hierdoor overleden.
Onvoorzichtig
Naar het oordeel van de rechtbank heeft de man daarmee bewust het risico genomen dat andere verkeersdeelnemers zich gelijktijdig met verdachte op het kruisingsvlak zouden begeven. De man heeft naar het oordeel van de rechtbank zo onvoorzichtig gereden dat het aan zijn schuld is te wijten dat een ongeval is veroorzaakt waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties