Rector Magnificus Radboud Universiteit hijst regenboogvlag voor Roze Week

Van onze redactie
17 mei 2014
Homojongerenorganisatie Dito! organiseert voor het zesde jaar op rij de Roze Week op de Campus. Van 19 mei tot en met 23 mei 2014 worden er op de campus van de Radboud Universiteit en de HAN Nijmegen diverse activiteiten georganiseerd om de zichtbaarheid van seksuele diversiteit onder studenten en medewerkers te vergroten. Rector Magnificus Bas Kortmann zal dit jaar de Roze Week op de Campus openen met een speech en het hijsen van de regenboogvlag.
Martijn Exterkate, voorzitter van Homojongerenorganisatie Dito!, vindt dit statement van de Radboud Universiteit erg belangrijk. “De Radboud Universiteit laat hiermee zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op de campus. Nog altijd is het voor veel homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender studenten lastig om uit de kast te komen bij hun medestudenten. Daarom staat dit jaar het thema ‘Think Pink @ Campus’ centraal, waarmee we het bewustzijn hiervan bij studenten en medewerkers willen vergroten. We zien dat studenten het uit de kast komen als meest moeilijk ervaren bij studentenverenigingen en disputen, sportverenigingen en tijdens hun introductieperiode. In het algemeen blijken de reacties achteraf positief te zijn, maar blijken jongeren soms jarenlang niet de ruimte te voelen uit te kunnen komen voor hun gevoelens. En dat terwijl vaak het grootste deel van hun sociale leven plaats vindt bij deze verenigingen. ‘Homo’ wordt nog te vaak als scheldwoord gebruikt.” Ondanks het statement van de Radboud Universiteit blijft Martijn Exterkate kritisch: “De Radboud Universiteit zou sterker haar maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen nemen door seksuele diversiteit meer op te nemen in haar curriculum. Zo krijgen studenten van de studie geneeskunde helemaal niets mee van het proces van een transseksueel en leren studenten pedagogiek en psychologie nauwelijks iets over homoseksualiteit of biseksualiteit. Onbegrijpelijk, want hier krijgen zij in hun werkveld ongetwijfeld mee te maken.”
 
Het bomvolle programma van dit jaar bestaat onder andere uit een thema-avond over biseksualiteit, een sporttoernooi en een interactief rollenspel met het politienetwerk ‘Roze in Blauw’. Ook worden er diverse feesten georganiseerd.
 
De Roze Week op de Campus wordt geopend op maandag 19 mei om 12:30 op het Erasmusplein. Daarnaast zal er op de HAN een openingsstand staan dezelfde ochtend. Meer info? Kijk op de website en Facebook en Twitter.
 



 
 

Dit bericht delen:

Advertenties