Eigen grenzen verleggen tijdens Strong Viking Run

Van onze redactie
18 mei 2014
Dit jaar zal de Strong Viking Run Water Edition op 14 juni plaatsvinden. De startvakken raken al vol en er worden duizenden deelnemers verwacht. Ook tijdens deze editie zorgt Strong Viking voor meer dan genoeg modder.
De Viking Run is geen gewone hardloop wedstrijd maar gaat vooral om sportiviteit en je eigen grenzen verleggen. Een evenement waar hardlopen word gecombineerd met pittige obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers op de proef te stellen. De route gaat door de natuur en de deelnemers komen onderweg modder, water, elektriciteit, monkey bars, muren, autobanden, touwnetten en meer verassingen tegen. De deelnemer kan de keuze maken om 7,13 of 19 kilometer te lopen.
In 2013 werd de Strong Viking Run voor het eerst georganiseerd op de Berendonck en dat werd meteen een groot succes. Deze obstacle run werd druk bezocht door deelnemers en toeschouwers en kenmerkte zich door zijn sportiviteit en het mooie parcours met spectaculaire hindernissen gebaseerd uit de Oude Viking tijd. De Water Edition van Strong Viking is door obstakels.com verkozen tot beste obstakel run van Nederland in alle 7 categorieën.  
De Mud Edition die Strong Viking op 29 maart jl. op de Berendonck organiseerde was ook een groot succes en werd omschreven als ‘het beste modderparcours wat we tot dusverre in Nederland gezien hebben, perfecte modder, goed vies worden, pittige obstakels en alles direct na elkaar’.
Documentaire
Tijdens de Water Edition heeft Strong Viking een wereldwijde primeur. De Californische documentairemaker Scott Keneally zal tijdens de Strong Viking Water Edition komen filmen voor de internationale obstacle documentaire ‘Rise of the Sufferfests’. Hij maakt een documentaire over deze alsmaar groeiende sport.
 
Verslaggeving: Wendy Schrievers
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties