Hennepkwekerij oorzaak woningbrand in Malvert

Van onze redactie
18 mei 2014
Een week geleden was het ook al raak: tijdens een woningbrand in de Spreeuwenstraat stuitte de brandweer op een hennepkwekerij. Gisteravond net na half negen kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand in de Malvert en ook daar bleek een hennepkwekerij de oorzaak te zijn.
Bij aankomst bij de woning in de 26e straat van de Malvert bleek dat niet de schuur in brand stond maar dat de rook uit de kelder kwam. Hier bleek een hennepkwekerij in te zitten waar kortsluiting was ontstaan in de apparatuur. Er kwam veel koolmonoxide vrij die zich door de kruipruimtes verspreidde. Hierdoor moesten meerdere aangrenzende woningen ontruimd worden. Normaal gesproken worden ruimtes na een brand geventileerd maar dat was hier niet mogelijk en de brandweer moest hier andere afzuigapparatuur voor inzetten.
Liander heeft meerdere woningen tijdelijk af moeten sluiten van elektriciteit om veilig de situatie te kunnen onderzoeken.
Dit was de tweede brand in de Malvert op dezelfde dag. Aan het einde van de ochtend werd de buurt al opgeschrikt door een keukenbrandje in de 61e straat.
 

Dit bericht delen:

Advertenties