NABA Team zet bokstocht door naar Delfzijl

Van onze redactie
18 mei 2014
De Nijmeegse boksers Gijs Onstenk, Milad Zamani en Elaige Camara, reisden gisteravond samen met hun trainers Orhan Öztürk en Jochen Mack af naar het Hoge Noorden. Daar namen zij het op tegen het Duitse team.
Een heerlijk avondje boksen in een volle en gezellige evenementhal waar deze wedstrijd ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de Boksvereniging Delfzijl werd georganiseerd.
Milad Zamani zit na de winst van vorige week in een sportieve flow en zijn teamgenoten Camara en Onstenk zijn beide ook in top conditie en stonden te popelen om met de wedstrijd te beginnen.
Gijs mocht de spits afbijten in het voorprogramma waar hij niet uitkwam tegen een Duitse bokser maar tegen Martina Gursley die een thuiswedstrijd bokste.  Martina staat bekend als een sterke bokser en hij heeft een wat wilde stijl van boksen,  dus geen makkelijke tegenstander voor Gijs.  Maar die begon de partij goed en bokste een hele nette eerste ronde, die gelijk op ging net als de 2e ronde. In de derde ronde liet Gijs een puntje vallen door een openbare waarschuwing van de scheidsrechter waardoor hij jammer genoeg de partij verloor met 2-1
In het hoofdprogramma stond Elaige Camara ingedeeld tegen de Duitser Kevin Holtkotter in de A klasse van het halfzwaar gewicht.  Elaige bokste een sterke eerste ronde; zeer geconcentreerd met snelle lange stoten net als in de 2e ronde waar hij na  instructies van zijn trainers voordeel wist te halen uit zijn lengte. Hij kon daardoor op langere afstand boksen en zijn tegenstander verassen met een aantal harde stoten. Elaige was duidelijk in de winst en kreeg veel aanmoedigingen van de toeschouwers die op het puntje van hun stoelen zaten in deze partij vol aktie. In de derde ronde was Elaige zijn concentratie even kwijt waardoor hij een linker hoek kreeg van de Duitser, maar hij herstelde zich snel en wist ook de 3e ronde nog naar zich toe te trekken. Elaige won deze partij met een 3-0 uitslag.
In de volgende Elite partij kwam Milad uit tegen de Duitse bokser Anil Saclam in de 75kg A klasse.  Deze partij begon zwaar voor Milad in de eerste ronde waar zijn tegenstander hem met een zware dubbeldekking probeerde vast te zetten. Maar Milad bleef goed boksen en wist zowel in de 1e en 2e ronde mooie combinaties uit te delen met leverstoten en stoten op het hoofd van zijn tegenstander.  In de 3e ronde waren zowel Anil als Milad helemaal op door deze zware partij. Milad bleef toch goed en technisch boksen waardoor hij ook in de 3e ronde het voordeel nam.  De uitslag was 3-0  een mooie en welverdiende winst voor Milad. 
 

Verslaggeving: Wendy Schrievers

Dit bericht delen:

Advertenties