Skeeler-Wielertocht Nijmeegse Schaatsvereniging 25 jaar

Van onze redactie
18 mei 2014
Naar aanleiding van het 25 jarig jubileum organiseerde de Nijmeegse Schaatsvereniging NSV vandaag als aftrap van het jubileumjaar een skeeler en wielertocht voor leden en niet leden van hun club. Hieraan deden ruim 60 deelnemers mee op verschillende afstanden.
Fietstochten van 55, 75, en 100km werden gereden in de omgeving van Nijmegen en 2 skeelerafstanden in de Ooijpolder, één voor de jeugd, en één voor de volwassenen. Het startschot werd rond 10:15 deze morgen gegeven door Jan Jacob van Dijk, de gedeputeerde bij de provincie Gelderland en verantwoordelijk voor o.a. Natuur en landschap.
Na een korte toespraak van de voorzitter, vertrokken de skeeleraars en niet lang daarna de fietsers vanaf restaurant café Oortjeshekken te Ooij. In groepen van 10 tot 15 deelnemers werd de tocht gereden onder leiding van enkele “voorrijders” die in de afgelopen weken het parcours al hadden verkend. Alles verliep voorspoedig afgezien van de gebruikelijke materiaal pech die bij iedere fiets en skeelertocht wel voorkomt. Na afloop werd er genoten van een hapje en een drankje op het terras in de zon bij Oortjeshekke en sommigen waagden zich om af te koelen zelfs aan een duik in de Bizonbaai.
De NSV werd opgericht in 1989 door een klein gezelschap schaatsliefhebbers uit Nijmegen. In de loop der jaren groeide de vereniging uit tot de grootste schaatsclub van de welbekende ijsbaan het Triavium. Op dit moment omsluit de club zo’n 700 leden. Ondanks dat schaatsen een individuele sport lijkt te zijn, bestaat er binnen de NSV een hecht verband tussen alle leden die zelf hun prestaties verbeteren en toch altijd samen sporten.
Al met al een heerlijke dag! Het jubileum van de NSV is nu echt begonnen!

Verslaggeving: Sascha Frencken

Dit bericht delen:

Advertenties