Nijmegenaar (41) veroordeeld tot 2 jaar cel voor schietincident in Ewijk

Van onze redactie
22 mei 2014
De rechtbank Arnhem heeft vandaag een 41-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 24 maanden voor een schietincident in Ewijk.
De man had op 28 januari 2014 op een vakantiepark te Ewijk met een vuurwapen een man in zijn been heeft geschoten. Hij had daarmee ook het wapen en bijbehorende munitie voorhanden. Nu niet is komen vast te staan dat veroordeelde de man wilde doden, is hij vrij gesproken van de onder meer ten laste gelegde poging tot moord en poging tot doodslag. Het schieten in het been levert naar het oordeel van de rechtbank zware mishandeling op.
Geen inzicht in psychische gesteldheid
Veroordeelde heeft niet mee willen werken aan psychologisch onderzoek, waardoor weinig informatie over zijn psychische gesteldheid beschikbaar is. De rechtbank heeft daarom geen voorwaardelijk strafdeel met daaraan gekoppeld bijzondere voorwaarden opgelegd.
Niet met voorbedachten rade
De rechtbank heeft een lagere straf opgelegd dan geëist door de officier van justitie, omdat zij niet bewezen acht dat veroordeelde het feit met voorbedachten rade heeft begaan. De officier ging daar wel van uit.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties