Beloning: 5000 euro voor tip die leidt naar grafrovers Heilig Landstichting

Van onze redactie
26 mei 2014
Een gedupeerde van de grafroof die in de nacht van 2 op 3 mei plaatsvond heeft op persoonlijke titel een beloning van 5000 euro uitgeloofd. Zo'n 20 bronzen beelden werden die nacht van de begraafplaats in Heilig Landstichting gestolen. De meeste gedupeerden zijn Nijmeegse nabestaanden.
De dieven hebben de bronzen beelden ruw van de sokkels getrokken en meegenomen. Beheerster Marieke van Baarle: ‘We hebben het hier over grafroof, grafschennis en eigenlijk ook kunstroof. Alle beelden waren unieke exemplaren. De waarde zal bij de oud ijzerhandel zo’n 1500 euro zijn, de werkelijke waarde ligt tientallen malen hoger. We hebben alle andere beelden nu preventief weggehaald en elders opgeslagen’
De man die de beloning uitlooft mist nu de staande, bronzen urn met daarin de as van zijn overleden vrouw. In dit geval is ook aangifte van grafschennis gedaan.
Buiten de beelden werd ook het gereedschapdepot geplunderd. Daar werden onder andere grasmaaiers, een slijptol en verschillende boormachines buitgemaakt.
Heeft u tips over de identiteit van de daders of heeft u enig idee waar de beelden nu zijn?
Bel met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
 
Foto's: De betreffende urn en aantal beelden die gestolen zijn.

Dit bericht delen:

Advertenties