NEC vernedert RKC met 6-1!

Tekst en foto's: John Vrolijks
13 november 2022

De aftrap in De Goffert is op zondag 13 november voor 12.500 toeschouwers om 12.15 uur. De leiding is in handen van scheidsrechter Martin Perez die zijn eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen fluit. Als dat maar goed gaat...

De opstelling vandaag: Keeper: Cillessen! Achterhoede: Marquez, Sandler, EL Karoeani, Van Rooij. Middenveld: Tannane, Schöne en Proper. Voorhoede: Dimata, Cissoko en Mattson.

Tjeminee, dat is snel en wel heel gemakkelijk gegeven van Perez: een penalty RKC in de 4e minuut en daar is de 0-1 door van den Buijs. Pff wat een domper! 6e minuut: Dimata schiet over, 10e minuut: schot Tannane net naast! We vinden goed de vrije man. Al in de 11e minuut is er rood voor de kopstoot van Bel Hassani van RKC - wat dom! Maar helemaal prima hoor! We hebben nu al een man meer!

In de 16e minuut schiet Van Rooij van veel te ver over. 22e minuut: Tannane corner en Mattson kopt recht op de RKC-keeper. 26 Ze pakken Cissoko, dus vrije trap; die gaat via Tannane - maar niks. 32e minuut: weer een vrije trap van Tannane, voorzet Cissoko: strak voor langs. Er loopt niemand tegenaan! In de 36e minuut minuut geel voor EL Karouani of nee! een penalty omdat de Tannane-voorzet met de hand werd weggehaald. Dimata maakt 1-1! En nu door!

In de 41e minuut een schot van Tannane, maar nét naast! 42e minuut: vrije trap Tannane, maar zonder gevolg. In de 47e minuut een corner van Schöne, maar Marquez kopt precies in de handen van de RKC-doelman. In de pauze is het gelijk maar nu moeten we nu uitvoeren wat je met een man meer moet doen.

47e minuut: Mattsson schiet naast. We beginnen goed! 48e minuut: Jasper Cillessen pakt een schot van rand 16 meter. 50e minuut: Jaa!! EL Karouani maakt met een strak schot vanaf de rand van de 16 meter de 2-1! 55e minuut: een terecht afgekeurde RKC-goal vanwege buitenspel. 58E minuut: geel voor RKC; de daaropvolgende vrije trap van Schöne gaat over.

63e minuut: Jasper pakt fantastisch een schot binnen de 5 meter! Super want die pakt niet iedere eredivisiekeeper! 65e minuut: Van Rooij krijgt een grote kans. Minuut 67: El Karouani en Cissoko eruit voor Tavsan en Verdonk. 69e minuut: een corner na een goede aanval. Als we de 3e maken is het klaar!

Opnieuw een corner na een schot van Tavsan. 70e minuut: en nog eentje. 73e minuut: de RKC-keeper redt op een schot van Mattsson, die echter in de 73e minuut de 3-1 binnenkopt en alles ging fair! 75e minuut: weer Mattsson, maar hij schiet naast.

In de 76e munuut gaan Dimata en Sandler eruit voor Marques en Kramer en ook RKC wisselt. 78e minuut: Pedro Marques maakt uit de draai 4-1! Wat een weelde!! 85e minuut: Tavsan maakt na de uitgooi van Jasper (die gemakkelijk een RKC-corner pakte) de 5-1! En in de 90e minuut wordt het maar liefst 6-1 door Pedro Marques. Het is zijn 2e al!

Man van de Match was natuurlijk Jasper Cillessen! Nu gaan we met een geruster gevoel onszelf 2 maanden voorbereiden op de 2e competitiehelft. Voorlopig kan de doelstelling nog gehaald worden, maar ook degradatie niet al te ver weg. Alhoewel we daar niet meer aan denken.

6-1 winst! Daarmee kunnen we verder!

Foto van Man of the match Jasper Cillessen (die in tranen was toen hij hartstochtelijk werd toegezongen) door Broer van den Boom. Overige foto's door John Vrolijks.