Romeinenfestival op de Kopse Hof groot succes

Van onze redactie
31 mei 2014
Als afsluiting van de Romeinenweek wordt dit weekend een festival op de Kopse Hof gehouden. Mede dankzij het mooie weer is vandaag de eerste dag van het Romeinenfestival zeer succesvol verlopen.
Met zo'n 2,5 duizend bezoekers was het gezellig druk op de Kopse Hof. Men kon er genieten van demonstraties, lezingen en optredens. Het thema van dit festival is eten en drinken in de Romeinse tijd, wat ook in de onderwerpen van de lezingen naar voren komt. Muzikaal wordt het festival omlijst met optredens van het Haagse jeugdorkest Hofstad. Deze 11- tot 15-jarige muzikanten spelen muziek uit het begin van de jaartelling. Onder leiding van de Nijmeegse Martine van Empel kunnen kinderen tot echte Romeinse krijgers worden opgeleid. Ook kunnen de kinderen en volwassenen opgravingen doen naar archeologische schatten. Dit kan in een oude gracht die ooit het legerkamp op deze plek omsloot. 
Morgen is de tweede en afsluitende dag van het festival, de organisatie rekent dan op 5000 bezoekers. Voor het programma en online tickets kunt u terecht op de website van het romeinenfestival.
 
Verslaggeving: Willem Spang 
 

Dit bericht delen:

Advertenties