Nijmeegs Muziekfestival en Valkhof Klassiek succesvol verlopen

Van onze redactie
2 juni 2014
Muziekminnend Nijmegen was gistermiddag te vinden in het centrum en in het Valkhofpark. Het Nijmeegs Muziekfestival is nieuw leven in geblazen en kreeg er enkele nieuwe podia bij.
Bijna alle amateurorkesten en -koren uit Nijmegen deden mee aan deze muzikale happening op de podia op de Grote Markt, Ganzenheuvel, Raadhuishof, Plein 1944 en Mariënburg. Het Faberplein was gereserveerd voor de jongeren met optredens van verschillende bands. De binnenlocaties van de St.Stevenskerk, Nicolaaskapel en de Schepenzaal van het stadhuis boden een podium voor verschillende koren en kleine orkesten. Om het festival compleet te maken liepen er ook drie orkesten door de binnenstad. 
Nieuw dit jaar is het evenement in Het Valkhofpark en het Bataafskwartier onder de naam Valkhof Klassiek. De eerste editie met optredens in de tuin van museum het Valkhof, de Lindenberg, Belvédère en natuurlijk het Valkhofpark werd goed bezocht. Ook aan de Waal in de Stratenmakerstoren en op museumschip Opoe Sientje werden optredens verzorgd even als bij Partydress op het Kelfkensbos. De organisatie van Valkhof Klassiek liet weten voor drie jaar dit evenement te organiseren om daarna te evalueren of het festival bestaansrecht heeft, maar te oordelen naar het succes van deze eerste editie zal dat zeker het geval zijn. Als afsluiting van Valkhof Klassiek boden verschillende restaurants de mogelijkheid te dineren bij klassieke muziek.

Op onze Facebookpagina staat een fotoverslag van deze dag.
 
Verslaggeving: Willem Spang
 

Dit bericht delen:

Advertenties