Samenwerkende scholen ruimen zwerfvuil Hazenkamp op

Van onze redactie
4 juni 2014
In de Hazenkamp gaan 150 leerlingen van vijf verschillende scholen een opschoonactie houden. Aanstaande vrijdag gaan ze samen met Dar de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Basisscholen, middelbare scholen en speciaal onderwijs slaan de handen ineen om in hun buurt het zwerfafval op te ruimen.
De opschoonactie vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Leerlingen van groep 6 van de basisscholen NSV2 en Hazesprong trekken samen met leerlingen van de Martinus van Beekschool, brugklassers van de SSgN en peuters van KION tussen 9.30 en 11.00 uur de wijk Hazenkamp in om zwerfafval te verzamelen. Het project blijft uniek omdat de verschillende scholen zich samen sterk maken voor de buurt.
Doel opschoonactie
Het doel van de opschoonactie is om te laten zien dat kinderen zich inzetten voor de buurt. Tegelijkertijd leren zij dat ze afval niet zomaar op de grond moeten gooien en dat dit ook opgeruimd moet worden. Daarnaast leren de kinderen van de verschillende scholen elkaar beter kennen. Van 9.30 tot 10.30 uur trekken de leerlingen met begeleiders de wijk in om het zwerfafval te verzamelen. Na afloop verzamelen de leerlingen op het plein 'Lamastraat' om de 'afvaloogst' samen te brengen.
Alle buurtbewoners zijn van harte welkom om bij deze actie aanwezig te zijn. Om 10.30 uur komen de kinderen terug op het plein ‘Lamastraat’ met het ingezamelde zwerfafval en daar wordt om 11.00 uur samen de afvaloogst bekeken.
BuurtRangers
Op het parkeerterrein aan de Lamastraat staan een aantal marktkramen. Dar is hierbij ook aanwezig met het project BuurtRangers. Dit project sluit goed aan bij deze opschoonactie. BuurtRangers zijn kinderen van 7-11 jaar die zich sterk maken om hun eigen buurt schoon te houden. Dit doen zij door regelmatig in groepjes met een begeleider erop uit te trekken en zwerfafval in hun buurt op te ruimen. De opschoonactie wordt dan ook van harte toegejuicht door de BuurtRangers.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties