NEC heeft een nieuwe trainer: Ruud Brood

Van onze redactie
3 juni 2014
Per 1 juli is Ruud Brood de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De 51-jarige Brood tekent een contract voor 1 jaar met optie tot verlenging van 1 jaar in Nijmegen.
Brood begon zijn voetbalcarrière bij Feyenoord en speelde achtereenvolgens bij RBC, FC Den Bosch, Willem II en NAC Breda. Brood is sinds 2004 werkzaam als trainer/coach en heeft zijn sporen verdiend bij de clubs Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk en zijn laatste club Roda JC. Brood wist RKC tot twee keer toe terug te brengen naar de Eredivisie, in 2009 via de play-offs en in 2011 direct via het kampioenschap in de Jupiler League.
Bart van Ingen, directeur algemene zaken over de komst van Brood naar het Nijmeegse: "Ruud zit vol ambitie, net als wij. Onze wensen zijn duidelijk en komen overeen: we willen samen de degradatie te boven komen en zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. Daarnaast denken we dat Ruud als trainer past bij NEC. Hij maakt spelers individueel beter maar zorgt ook zeker voor het optimaal functioneren van een team."
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties