Dringend opslagruimte gezocht voor hulpgoederen Balkan

Van onze redactie
4 juni 2014
Het bestuur van de Servische Orthodoxe kerk aan de Dobbelmanweg is al enige tijd met een inzamelingsactie bezig voor de overstroomde gebieden in Bosnië en Servië. De nood is erg hoog en veel mensen zijn alles kwijtgeraakt.
Voordat de spullen doorgaan naar het centrale laadpunt in Zaandam moet het eerst gesorteerd en verpakt worden. De kleine ruimte bij de kerk is inmiddels al te klein voor de gedoneerde spullen en de vrijwilligers zijn dringend op zoek naar een of meerdere ruimtes in Nijmegen die zij tijdelijk zouden mogen gebruiken. De organisatie heeft samen met het Rode Kruis al 3 vrachtwagens vol hulpgoederen op weg kunnen sturen. Vrijwilligster Vanja Krstovic vertelt: ‘We krijgen gelukkig heel veel goederen aangeboden maar we kunnen het nergens meer kwijt. Met een stuk of 3 garageboxen zouden we al ontzettend geholpen zijn. We hebben geen budget om die ruimtes te gaan huren. Ik heb thuis ook de garage al vol staan en we laden het nu maar meteen in een aanhanger’.
Opslagruimte voor 2 maanden
Mocht u een ruimte aan kunnen bieden voor circa 2 maanden dan kunt u contact opnemen met Vanja Krstovic via 06-22222907. Ook voor het brengen van goederen kunt u haar bellen om een afspraak te maken. Volgens de laatste informatie van het Rode Kruis zijn voornamelijk deze producten nodig: Bedden en beddengoed (ook stretchbedden), verzorgingsproducten ( zeep, tandenborstels, luiers, maandverband, incontinentieluiers e.d.), ontsmettingsmiddelen, kaplaarzen, water en voedsel in blik. Kleding is op dit moment niet meer nodig.
 

Dit bericht delen:

Advertenties