Op Dar-terrein speuren naar explosieven en oudheden

Van onze redactie
4 juni 2014
Het terrein van de oude milieustraat aan de Kanaalstraat wordt deze week onderzocht op explosieven en Romeinse oudheden. Afvalverwerker Dar is hier 7 mei begonnen met het bouwen van een nieuwe milieustraat. 29 september levert aannemer Grontmij op en als alles meezit misschien zelfs nog eerder.
Wethouders Renske Helmer van gemeente Nijmegen, Piet de Klein van gemeente Beuningen en wethouder Ria Barber van gemeente Ubbergen namen vanochtend een kijkje bij de bouw van de nieuwe milieustraat, die de meest uitgebreide van de hele regio gaat worden.
Puin uit binnenstad
In 1943 en na 1945 zijn er meerdere lagen grond en puin, afkomstig uit de binnenstad, op het terrein gestort. Voordat met de grondwerkzaamheden begonnen kan worden zal deze week met een metaaldetector de bodem onderzocht worden op explosieven. Omdat de grond veel ijzer bevat kan dat niet met de gebruikelijke detector die tot een diepte van 4,5 meter kan zoeken. Er wordt nu eerst 30 cm grond afgegraven waarna men met een andere detector kan zoeken. Ondertussen komt de stadsarcheoloog zo nu en dan een kijkje nemen of er Romeinse sporen te zien zijn. Er is tot vandaag nog geen van beide gevonden.
Opstelstroken
De nieuwe milieustraat van 150 meter lang zal in 2 delen opgesplitst zijn voor de gratis en de niet-gratis afvalstromen. De containers komen in het midden in een kuil van 1.65 m diep te staan zodat het afval van bovenaf kan worden ingeworpen. Ook zullen de opstelstroken op het terrein zelf worden aangelegd en worden uitgebreid tot maar liefst 300 meter.
Tijdelijke voorziening
Tot die tijd adviseert Dar aan de inwoners van Nijmegen om vooral gebruik te maken van de milieustraat in Bijsterhuizen. Op de Nijverheidsweg is een tijdelijke milieustraat aangelegd maar deze is veel kleiner en heeft langere wachttijden. Inwoners van de omliggende gemeenten worden per gemeente verzocht naar een andere milieustraat te gaan. Deze informatie en openingstijden vindt u hier.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties