Grootste gepunnikte kleed van Nederland op Plein 1944

Van onze redactie
7 juni 2014
Stichting Kompas-mengelmoes zal op donderdag 12 juni van 10.30 uur tot 14.00 uur in haar 'woonkamer' op Plein '44 het grootste gepunnikte kleed van Nederland tentoonstellen. Het kleed is gemaakt van vingerdikke zuivere wol en 150x210 cm groot.
Iedereen kan een stukje van het handgemaakte vloerkleed kopen waardoor het echt een kleed van de Nijmegenaren wordt. Burgemeester Bruls heeft er ook zijn creatieve bijdrage aan geleverd en een van de eerste steken zijn van zijn hand.
Stap richting arbeidsmarkt
Met de ’woonkamer’ van Stichting Kompas Mengelmoes op Plein ‘44 wordt er aandacht gevraagd voor de stichting. Kompas-mengelmoes streeft het doel na dat iedereen in Nijmegen een kans moet krijgen om mee te kunnen doen in de samenleving en om te werken. Helaas is dat voor sommige mensen nog niet haalbaar. Daar wil de stichting wat aan doen. Bij deze stichting krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans de stap richting die markt te verkleinen. Het spreken van de Nederlandse taal staat daarbij hoog in het vaandel. Meerdere dagdelen in de week kunnen deelnemers van Kompas Mengelmoes aan de slag op ‘De Creatieve Werkvloer’ om daar door ambachtelijke handwerktechnieken aan hun arbeidscompetenties te werken.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties