Recordaantal brouwerijen op Nijmeegse Bierfeesten

Van onze redactie
6 juni 2014
Aanstaande zondag, op eerste pinksterdag, worden op het Koningsplein voor de vierde maal de Nijmeegse Bierfeesten gehouden. Cafés de Opera, de Mug, Samson en de Deut hebben wederom hun schouders onder dit evenement gezet.
Met een recordaantal van 23 brouwerijen belooft de editie van dit jaar de vorige afleveringen te overtroeven. Men verwacht, ook door de goede weersvoorspellingen, meer dan 3000 bezoekers die een biertje komen proeven. Voor hen die alles willen weten over de bieren die aangeboden worden is er dit jaar voor het eerst een gratis app van de Bierfeesten te downloaden. De muziek wordt ook dit keer verzorgd door de Platenbus. De Rolling Beat Machine komen met hun nieuwe machine, een soort antieke steampunk muzicopter. 
Hoewel de meeste aandacht uitgaat naar de Nederlandse brouwerijen, die het maken van bier tot kunst verheven hebben, komt Bier & Co met een stand waarin de Amerikaanse bieren centraal staan. Met vier brouwerijen die dit jaar voor het eerst meedoen, komt het aanbod van te proeven bieren op ruim tachtig soorten.
 
Verslaggeving: Willem Spang

 

Dit bericht delen:

Advertenties